Tryg og professionel kognitiv terapi hos Psykologhuset ved Åen

Psykologhuset ved Åen har eksisteret siden 1996 og ligger centralt på tre lokationer i både Århus og København. Psykologhusets team består af certificerede psykologer med en 5-årig universitetsuddannelse bag sig. Teamet består af mere end 60 psykologer med forskellige specialer, og som kan hjælpe med individuelle udfordringer. Du kan blandt andet få tilbudt kognitiv terapi hos Psykologhuset. Lige præcis hvad kognitiv terapi er, kan du læse mere om her.

Hvad er kognitiv terapi?

Kogntiv terapi er en anerkendt terapiform, som er blevet brugt i over 70 år. Terapiformen har vist positiv effekt i mange undersøgelser. Den har typisk fokus på det der sker lige nu i dit liv. Terapiformen undersøger ens måde at forholde sig til verdenen omkring en og hvordan man kan skabe forandringer i sit liv. Ved at få styr på sine tanker og sine adfærd, og vælge sine kampe og passe på sin egen energi, kan man få et bedre perspektiv over for de udfordringer, man står med. Kognitiv terapi kan give dig redskaber til at tackle situationer, som er svære ved at gøre dig bedre til at forholde dig til de måder, du tænker og handler på i de situationer.

Hvordan behandler man med kognitiv terapi?

Der findes flere forskellige behandlingsmetoder indenfor kognitiv terapi, som bruges alt efter, hvad du har brug for ift. dine problemstillinger. Nogle psykologer tilbyder skemaer og manualer, som giver noget håndgribeligt at forholde sig til derhjemme i en travl hverdag. Vejrtrækningsøvelser bringer ro og fokus og at lære at gøre det systematisk kan gøre en kæmpe forskel for nogle klienter. Grounding bruges til komme tilbage i sin krop og mærke den, så man føler sig godt tilpas i sin krop. Meditation bruges også til at træne at være accepterende overfor sin verden, sig selv og ikke mindst ens tanker. Alternative tanker er en teknik, hvor man identificerer adfærd og tanker og undersøger andre måder at tackle situationer, som kan være gavnlige i fremtiden.

Kontakt os hos Psykologhuset ved Åen i Århus.

Hvis du vil høre mere om kognitiv terapi eller andre terapiformer, så er du altid velkommen til at kontakte os hos Psykologhuset ved Åen pr. telefon 5211 6119 eller mail kontakt@phuset.dk.